Bespaar continu

Netwerk van vrijwilligers Ons Alexander stopt per eind augustus

Ons Alexander, het netwerk voor vrijwilligers in de voormalige deelgemeente stopt per eind augustus. Dit maakt de organisatie zelf bekend. De website van Ons Alexander zal waarschijnlijk tot eind 2017 in de lucht blijven. Daar is dan nog basisinformatie voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te vinden.

Afbouwen van Ons Alexander

Sinds 2015 viel het initiatief onder de door Rolf de Jong opgerichte stichting ontwikkeling vrijwilligers Prins-Alexander. Op die manier werd het voorbestaan van Ons Alexander ook na het einde van de deelgemeente gegarandeerd. Het initiatief viel onder de regeling Couleur Locale, dat waardevolle lokale projecten in stand hield. Nu de regelingen zijn aangescherpt ziet dit lokale initiatief geen mogelijkheid meer om zichzelf nog overeind te houden. Eerder bleek al dat de stichting zichzelf daarom zou opheffen.

Het initiatief bestond in 2013 en 2014 als project van de deelgemeente Prins Alexander. Daarna werd het voortgezet door de nieuwe stichting. OnsAlexander ondersteunde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De komende tijd zal het laatste gedeelte van de activiteiten nog afgebouwd worden. Op de website laat men verder weten “Omdat door veranderende subsidieregels voortzetting van het project in 2018 en 2019 onwaarschijnlijk is, heeft het bestuur besloten het project te beëindigen”.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook