Bespaar continu

Dit weekend worden er overal vlinders geteld voor de tuinvlindertelling

De tuinvlindertelling is inmiddels goed op weg, van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus worden er in heel ons land vlinders geteld. Ook in Rotterdam. In dicht bebouwde gebieden komen namelijk ook vlinders voor. De diertjes laten zich op deze zonnige zaterdag goed zien.

Het tellen van de vlinders is te vergelijken met het vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling, eerder dit jaar. De vlinderstichting is erg benieuwd wat voor soorten vlinders er in de steden geteld worden. Mensen die mee willen doen kunnen het beste op een zonnig moment tellen, dan laten de meeste vlinders zich zien. Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders die je daar ziet, volgens de stichting kost dat meestal hooguit een kwartiertje.

De tuinvlindertelling 2017

Hoe het precies werkt is te lezen op de website Vlindermee. Daar is ook een kaart te vinden waarmee je de vlinders kunt herkennen en je kunt er je uiteindelijke telling doorgeven. Zo weet men straks waar in Nederland precies welke vlinders voorkomen en kunnen er schattingen gemaakt worden over de populaties van de gevleugelde dieren in ons land. En, misschien zie je wel een heel bijzondere!

Vanochtend was in Rotterdam de meest getelde vlinder het koolwitje.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook