Bespaar continu

Extra maatregelen: Betonblokken voor Alexandrium moeten voertuigen weren

De betonblokken die de afgelopen week ineens voor de ingang aan het Poolsterplein zijn er om eventuele voertuigen te weren. Daarbij kan ook gedacht worden aan ramkrakers, maar de maatregel valt samen met antiterreurmaatregelen in de binnenstad. Wijkagent Albert Maas van het gebied twitterde er het eerst over, “Niet schrikken, mensen”.

In Oosterflank zijn de blokken geplaatst op initiatief van shopping-center-eigenaar Klépierre. Opvallend genoeg zijn er geen maatregelen te zien op andere plekken. Het AD weet echter te melden dat ook de omgeving van de Megastores nog wordt aangepakt.

Betonblokken tegen terreur

De gemeente Rotterdam gaat op een aantal plekken in de binnenstad anti-terreur maatregelen nemen. Obstakels moeten daar in drukke uitgaansgebieden voorkomen dat er een aanslag zoals in Barcelona of Nice wordt gepleegd. De blokken kunnen bestaan uit beton, maar ook grote bloembakken of met speciale paaltjes.

Winkeleigenaar Klépierre wilde niet wachten op besluiten maar heeft zelf voor de Markthal al grote bloembakken laten plaatsen. Voor het Alexandrium liggen dus nu drie betonblokken, en extra maatregelen komen nog. Hoewel her en der ook ramkraken genoemd worden als reden, is het moeilijk de maatregelen niet in de context van de terreurmaatregelen te zien.

De gemeenteraad bleek vorige week nog niet op de hoogte van de voornemens van burgemeester Aboutaleb. “Raad Rotterdam wordt tegenwoordig geïnformeerd via Twitter?”, zo schreef Antoinette Laan van de VVD.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook