Bespaar continu

Broden in Bazelbuurt zorgen voor ongewenste dieren

Op een grasveld langs de Spingerstraat in het Lage Land zijn deze week hele broden neergegooid. Dat meldt de bewonersvereniging van de Bazelbuurt op basis van meldingen in de Bazelaar. Het voeren van stadsdieren wordt al afgeraden, maar de zorg is dat met hele broden alleen ratten en ander ongedierte hun slag slaan.

Brood voor dieren

De bewonersvereniging raadt dan ook af om op deze manier dieren ’te helpen’. “Ook in het parkje bij het Koldeweypad schijnt dat regelmatig te gebeuren”, zo meldt de vereniging nog. De gemeente Rotterdam voert actief actie tegen het (overmatig) voeren van stadsdieren.

“Het voedsel dat de stadsdieren van de straat eten is niet goed voor hun gezondheid”, zo stelt de gemeente. Daarnaast bewegen dieren “te weinig als ze door mensen gevoerd worden en ook dat is ongezond voor ze”. Op sommige plekken in de stad geldt zelfs een voederverbod. De dieren een heel brood geven, en dus geen kleine stukjes, is helemaal een slecht idee vinden zowel de bewonersvereniging en gemeente. Er wordt dan ook met enige regelmaat tegen opgetreden.

Wie is er niet vroeger ‘de eendjes gaan voeren’, maar veel onderzoek wijst uit dat dieren er zelf dus niet beter van worden. Onder andere in het Prinsenpak in Prinsenland geldt een voerverbod.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook