Bespaar continu

Onderzoek naar ‘dumpen’ van hele broden in Lage Landse Bazelbuurt

Deze week zijn, net als begin van de maand weer hele broden neergegooid op een grasveld langs de Springerstraat in het Lage Land. Naar aanleiding van het dumpen van de broden wordt er door de gemeente een onderzoek ingesteld. Buurttoezicht wistte melden dat er dit maal zelfs 20 ’turkse broden’ lagen. Het voeren van stadsdieren wordt al afgeraden, maar de zorg is dat met hele broden alleen ratten en ander ongedierte hun slag slaan.

Hele broden gedumpt

Bewonersvereniging Bazelbuurt maakte begin deze maand al melding van brood op de grasvelden. Omdat dit slechts ongedierte aantrekt wordt afgeraden dieren op deze manier te ‘voeren’.

De gemeente Rotterdam voert actief actie tegen het (overmatig) voeren van stadsdieren. “Het voedsel dat de stadsdieren van de straat eten is niet goed voor hun gezondheid”, zo stelt de gemeente. Het eten is vaak ongezond voor dieren. Of omdat er niet meer naar voedsel gezocht hoeft te worden gaan de dieren ongewenst ander verdrag vertonen. Het weggooien van hele broden trek bovendien geen mooie watervogels, maar wel veel andere dieren, aan. Op sommige plekken in de stad geldt zelfs een voederverbod.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook