Bespaar continu

Historische Vereniging viert dubbel jubileum met theater over Alexander

Theaterstichting Het Lage Licht en de Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) bestaan beide tien jaar. Ter gelegenheid van dit dubbele jubileum zijn er deze week drie voorstellingen die de historie van de ‘Alexanderpolder’ toelichten.

Prinsen Polder Parade van de Historische Vereniging

Tijdens een toch door de wijk, de Prinsen Polder Parade, komt de geschiedenis van de polder op verschillende plekken aan bod. Met vijf korte voorstellingen krijgen bewoners en andere geïnteresseerden de historie van de voormalige deelgemeente te horen. Want, wie was nou die Prins Alexander? En wat doet dat oude kerkhof in deze nieuwe polder?

Al die vragen worden door de theaterstichting en de HVPA beantwoord. Mee op een toch door de polder om de voorstellingen te bezoeken? Dat kan deze vrijdag, zaterdag en zondag. Het startpunt is de Rudolf Steinerschool in Prinsenland. Vrijdag 22 september wordt er twee keer een tocht gemaakt: om 19.30 en 20.00 uur. Op zowel de zaterdag als de zondag zijn 5 historische wandelingen: om 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en om 15.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn online te bestellen.

De samenwerking tussen de theatergroep en het geschiedkundige gezelschap belooft een unieke ervaring op te leveren.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook