Bespaar continu

Lunchroom De Specialiteit en Wijkbedrijf Lage Land openen de deuren

Volgende week woensdag 13 september openen het wijkbedijf Lage Land en lunchroom De Specialiteit de deuren. De twee ondernemingen zijn gevestigd in De Ridderhof dat het restaurant voor zorgcentrum De Burcht van de Lelie zorggroep vormde. Het gedeelte heeft inmiddels een geheel nieuwe inrichting gekregen. Het wijkbedrijf wil een ondernemend “kloppend hart” van het Lage Land in Rotterdam gaan vormen.

Met de opening krijg het wijkbedrijf een duidelijk zichtbare plek in het Lage Land. Letterlijk, want inmiddels is er ook flink gesnoeid in de heg bij De Burcht. Zo wordt de eigen ingang van het wijkbedrijf Lage Land direct duidelijk. De afgelopen maanden is er flink gewerkt aan de ‘netwerklounge’ van het wijkbedrijf en inmiddels zijn er ook letters op de geven aangebracht.

De eerste resultaten van het wijkbedrijf lagen er al. Een tweetal ondernemers dat elkaar vond via het wijkbedrijf ging aan de slag in het complex Helga. Al eind juni openden Aruna Gobind en Karine Pacejka daar samen de deuren van hun tijdelijke ruimte. De onderneemsters bieden samen een palet van ontspannende en beautyproducten aan.

Lunchen in De Specialiteit

Naast wijkbedrijf Lage Land is nu ‘De Specialiteit’ gevestigd. Gezamenlijk openen ze woensdag de 13de de deuren. De lunchroom is het nieuwe restaurant van De Burcht. In de onderneming werken “mensen die tijdens hun werk een steuntje in de rug nodig hebben”. Met de vernieuwde opzet stelt De Burcht zich ook opener op ten opzichte van de wijkbewoners. Niet langer aan het zicht onttrokken door een imposante haag is het ook voor buurtbewoners mogelijk te eten in De Specialiteit.

Woensdag 13 september is de officiële opening van beide ondernemingen. Daarna zal het wijkbedrijf moeten uitgroeien tot een plek waar Rotterdamse ondernemers elkaar vinden. “We hebben daarmee een plan uitgewerkt om zorg, welzijn en ondernemerschap te combineren”, zei initiatiefnemer René Hoeflaak tegenover de Laaglandse Courant.

Die opzet zal zich nu moeten gaan bewijzen. In ieder geval zal ook de uitgever van de Laaglandse Courant, OAPers, enkele keren per maand gebruik gaan maken van de mogelijkheid om op de locatie van het Wijkbedrijf te werken.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook