Bespaar continu

Woningbouwproject Squares aan de Prinsenlaan van start

Vandaag is woningbouwproject Squares officieel van start gegaan. Het startsein voor de bouw van de appartementen aan de Prinsenlaan werd rond 5 uur gegeven door wethouder Robert Simons.

Squares Rotterdam

Het project bestaat uit 31 woningen van drie lagen met een gevel die, inderdaad, bestaat uit vierkanten. De woningen worden gebouwd op het al tijden braakliggende terrein naast het voormalig kantoorpand van Q8. Daarin zijn inmiddels ook woningen gevestigd. In de zelfde buurt werd in de voorbije jaren al het project De Grote Prins opgeleverd. Op de plek waar eerder de Citroëndealer gevestigd was verrezen daarbij drie woongebouwen. Die kregen de namen van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Dat project werd gerealiseerd door de Abbbouwgroep.

Alle kopers van Squares komen uit Rotterdam; het merendeel uit Alexanderpolder zelf, zo laat de gemeente weten. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkelaar De Maese. Wethouder Simons (Stedelijke Ontwikkeling) kon vandaag de eerste paal slaan. Volgens de gemeente waren alle woningen binnen anderhalve maand verkocht. Zij laat weten dat de bouw goed in het voornemen past om “meer middeldure en dure woningen in Rotterdam te gaan bouwen”.

In maart van dit jaar werden de laatste struiken en bomen met groot materieel van het verder braakliggende terrein gehaald. Hier onder is te zien hoe de woningen er uit zouden moeten gaan zien.


Het verwijderen van de laatste begroeiing eerder dit jaar.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook