Bespaar continu

‘Groot deel leerlingen ROC Zadkine volgde geen lessen’

Een groot deel van de leerlingen van het ROC Zadkine Logistiek in het Lage Land volgde geen lessen, dat blijkt uit onderzoek van de NOS en RTV Rijnmond. ‘Meer dan de helft van hen is absent’, zo tekenen de omroepen op. De school aan de Aluminiumstraat kampt met een ernstige tekortschietende absentie-registratie.

De school is op de vingers getikt door de onderwijsinspectie. Een van de grootste problemen is dat alle 700 leerlingen aan de het begin van de dag al als ‘aanwezig’ worden aangemerkt. Ook bij roosterwijzigingen gaat het mis. Verschillende klokkenluiders trokken uiteindelijk bij de media over de wantoestanden aan de bel. Zij kregen eerder intern geen gehoor.

Verzuim op het ROC Zadkine

Het verzuim zou hoog zijn, voor een aantal leerlingen zonder veel gevolgen. “Zelfs leerlingen die niet of nauwelijks op school waren geweest, haalden toch hun diploma”, zo schrijft RTV Rijnmond. Niet alleen de leiding, maar ook docenten zouden van de aanwezigheidsregistratie een rommeltje gemaakt hebben.

Goedwillenden werden ook de dupe van de chaos op de mbo-opleiding. Die werden soms na anderhalf uur reizen weer naar huis gestuurd omdat er niemand aanwezig was. De fraude zorgde wel voor goede cijfers naar de buitenwereld toe.

(Artikelfoto: © Google / Google Maps)

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook