Bespaar continu

Begin gemaakt met gft-bakken uitdelen aan bewoners in het Lage Land

In het Lage Land is vandaag een begin gemaakt met het uitzetten van de gft-bakken. Begin dit jaar werd al aangekondigd dat na Prinsenland en ’s Gravenland ook andere wijken in Rotterdam Alexander zouden overstappen op afvalscheiding. In een brief zijn bewoners op de hoogte gesteld van het uitdelen van de nieuwe bakken.

Bakken voor gft in het Lage Land

Naast een nieuwe bak voor restafval en een gft-bak krijgen bewoners die dat hebben aangevraagd ook een extra blauwe bak voor papier. Even voor het middaguur waren in de straten al de rijen nieuwe bakken die zien.

Oude bakken moeten nog ingeleverd worden. Met behulp van een sticker kan worden aangegeven welke bak(ken) moeten worden opgehaald. Die stickers zijn eerder uitgedeeld, samen met een brief aan alle bewoners over de veranderingen.

In Rotterdam kregen vorig jaar ook al Prinsenland en ’s Graveland, Hoogvliet en Overschie bakken bij de huizen. Ervaringen met de inzameling in die wijken wordt nu ook gebruikt om de vuilnisophaal verder te verbeteren. De gft-bakken zijn alleen voor woningen die daar voor geschikt zijn. Dat betekent ook dat een flink gedeelte van de Lage Landse woningen nog gewoon van de ondergrondse containers gebruik zal moeten maken. Een klein percentage van de inwoners heeft daarnaast nog een eigen afvalinzamelingsmethode. Het gaat dan bijvoorbeeld om studentenhuisvesting en zorgcentra.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook