Bespaar continu

Onderwijscommissie wil opheldering over logistiekopleiding Zadkine

De Tweede Kamer-commissie voor onderwijs wil opheldering over de gang van zaken bij de logistiekopleiding van het Zadkine in het Lage Land. Dat laat SP-Tweede Kamerlid Peter Kwint weten. Er werd vandaag bekend dat aan de opleiding een enorm probleem met verzuim is, sommige leerlingen zouden nauwelijks op school komen. Klokkenluiders hadden daarover bij de NOS en RTV Rijnmond aan de bel getrokken.

“Zelfs leerlingen die niet of nauwelijks op school waren geweest, haalden toch hun diploma”, zo schrijft RTV Rijnmond over het ROC aan de aluminiumstraat.

Vragen over logistiekopleiding

Tweede Kamerlid Peter Kwint kondigde vandaag al aan Kamervragen te willen gaan stellen. Hij noemde de situatie “Om pislink van te worden”. “Want je weet van tevoren wie hier de dupe van worden. De studenten die begeleiding en les het hardst nodig hebben.”, twitterde Kwint. Inmiddels heeft de onderwijscommissie, waar Kwint ook deel van uit maakt, als geheel besloten dat er meer duidelijkheid moet komen over de stand van zaken bij Zadkine.

De school zelf verklaart tegenover de NOS dat de problemen inmiddels opgelost zijn, en dat een nieuwe inspectie verbeteringen heeft aangetoond. Maar volgens de Onderwijsinspectie is helemaal nog niet gekeken naar de effectiviteit van de maatregelen die het ROC genomen zou hebben.

Onderwijs

‘Om pislink van te worden’

Tegenover de Laaglandse Courant geeft Peter Kwint aan te willen weten hoe dit zo lang heeft kunnen voortbestaan’. “Hoe het kan dat er niet eerder ingegrepen is?”, vraagt hij zich af. Kwint wil verder van de regering weten of de situatie het gevolg is van ‘de manier waarop MBO’s gefinancierd worden’. Scholen zouden het meeste geld krijgen als leerlingen in vier jaar door de opleiding komen. Het SP-kamerlid wil ten slotte weten of deze afdeling van het ROC “in staat is om dit zelfstandig op te lossen of dat de inspectie in moet grijpen”.

Ook eerder kwam de logistiekopleiding negatief in het nieuws. In juni bleek dat docenten er actief meewerkten aan fraude met tentamens. Spijbelende leerlingen zouden er antwoorden van tentamens hebben ontvangen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook