Bespaar continu

St. Caeciliakerk in teken van duurzaamheid tijdens Christoffel-duurzaamheidsmarkt

In de St. Caeciliakerk in het Lage Land was vandaag, na de mis, een duurzaamheidsmarkt. Daar konden kerkgangers en andere bezoekers uit de wijk zich laten informeren over recycling en andere vormen van duurzaamheid. De Christoffel-duurzaamheidsmarkt werd gehouden naar aanleiding van de encycliek Laudato Si’ van Paus Franciscus.

In die encycliek vraagt de Paus aandacht voor de vervuiling van de aarde en voor de stappen die we kunnen zetten daar wat aan te doen. Het is echter niet een principe dat zich alleen richt op gelovigen, het thema ‘duurzaamheid’ sluit ook aan bij bewegingen elders in ons land. Daarnaast richten gemeente en andere overheiden zich ook steeds meer op het concept ‘duurzaamheid’. Zo kregen na a Prinsenland en ’s Gravenland ook woningen in andere wijken van Prins Alexander dit jaar gft-bakken.

Christoffel duurzaamheidsmarkt

In de kerk aan de Zocherstraat in het Lage Land stonden vandaag verschillende tafels met informatie over duurzaamheid. Er kon op de markt bijgelezen worden over energieverbruik in huis, duurzaam consumeren, recycling, vervoer en duurzaam beleggen. Ook de Wereldwinkel was aanwezig. Daarnaast was er gelijk de mogelijkheid om batterijen en ander materiaal in te leveren, al merkte iemand op dat het jammer was dat ze het Repaircafé vandaag toch niet gezien had.

Ook de MORE Alexander collega’s van OPEN Rotterdam waren aanwezig voor een reportage.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook