Bespaar continu

Bij ruim de helft autobranden in regio Rijnmond vermoeden van brandstichting

Bij ruim de helft van de autobranden in de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft de politie een vermoeden van brandstichting. Dat percentage is hoger dan het gemiddelde in heel Zuid-Holland, waar het nog onder de 50 procent blijft. Dat meldt ThePostOnline vandaag op basis van eigen onderzoek via de wob.

Autobranden in Rotterdam

In heel 2016 was er bij 55 procent van de autobranden in onze regio een vermoeden van brandstichting. In het eerste half jaar van 2017 lag dat aantal nog iets hoger. Bij 58 procent van die branden werd er vermoedt dat de wagen was aangestoken.

Koploper in aangestoken branden per provincie is de provincie Noord-Brabant. Ook Noord-Holland, Zeeland en Utrecht staan in het onderzoek van ThePostOnline hoog. De regio Rijnmond is, zo blijkt uit het onderzoek, een middenmoter in het aantal aangestoken branden. De veiligheidsregio’s Noord-Holland Noord en Brabant Zuid-Oost voeren de lijsten aan.

Totaal aantal autobranden in Rotterdam Rijnmond

autobranden in rijnmond

Grote kostenpost

De branden kosten de samenleving bij elkaar zo’n 42 miljoen euro, rekent de website voor. De autobranden kosten verzekeraars jaarlijks ongeveer veertig miljoen euro. De brandweer is daar bovenop jaarlijks nog eens zo’n twee miljoen euro kwijt is aan de inzet voor de branden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook