Bespaar continu

Tekort aan HEMA-worsten is niet zomaar aangevuld

Wie de afgelopen week een HEMA-worst hoopte te kopen, had soms pech. Ook in Rotterdam waren de worsten op verschillende plekken uitverkocht. De schuld moet gezocht worden bij een staking bij de fabriek van Unox in Oss. Er is inmiddels een akkoord bereikt, maar de grote hoeveelheid aan dagelijks benodigde worsten is niet zomaar aangevuld.

Geen HEMA-worst

Op verschillende plekken in Rotterdam-oost was geen HEMA-worst meer te krijgen. Ook in andere regio’s stond de verkrijgbaarheid de afgelopen week onder druk. Hoewel HEMA traditioneel niet wil zeggen waar de geliefde worsten vandaan komen is het een publiek geheim dat ze bij Unox geproduceerd worden. Dat zou overigens wel volgens een ander recept gebeuren dan dat voor de worsten van het eigen merk wordt gebruikt.

Werknemers in Oss waren ongerust over de op handen zijnde overname van de fabriek. De afgelopen week werd er wel een akkoord bereikt. De vakbonden hebben met eigenaar Unilever en Zwanenberg Food Group, die de fabriek overneemt, afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden.

Verschillende mensen meldden echter nog dat er dit weekend geen worsten voorradig waren. Het moge duidelijk zijn dat alle worsten niet zomaar zijn aangevuld, ook nu er een akkoord op tafel ligt.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook