Bespaar continu

‘Zeer grote brand’ in seniorencomplex Helga, bewoners van balkon gehaald

In wooncomplex Helga woedde eerder deze middag een ‘zeer grote brand’. Rond kwart voor twee kwamen de eerste meldingen binnen over een brand in het ouderencomplex, inmiddels wordt de brand omschreven als ‘zeer groot’. Er is rookontwikkeling op de zevende verdieping. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig, hulpvoertuigen halen inmiddels bewoners van de balkons in de flat.

De brand in het complex is inmiddels onder controle, maar er is nog veel rookontwikkeling. Hulpdiensten zijn nog steeds in touw met het evacueren van bewoners van de verdieping waar de brand woedde, en de bovenliggende verdiepingen.

Complex Helga

De politie ondersteunt de brandweer bij de werkzaamheden. Zowel politie, brandweer als ambulancediensten zijn ter plaatse voor de hulpverlening bij het ouderencomplex. Het hele pand is ontruimd, een deel van de bewoners wordt in het nabijgelegen zorgcomplex van De Burcht opgevangen.

De brand zou door kortsluiting zijn ontstaan. In 2015 woedde er ook al een brand in het Helga wooncomplex. Daarbij kwam toen één persoon om het leven.

Video

Uitslaande brand

Foto’s: Paulien Majoor

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook