Bespaar continu

Burgemeester Aboutaleb sluit Club Blu voor zeker twee weken

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft bepaald dat de geplaagde Club Blu voor zeker twee weken dicht moet. Afhankelijk van het lopende politieonderzoek wordt daarna gekeken of de club weer open kan, zo laat een woordvoerder aan het AD/Rotterdams Dagblad weten.

Bij de club tegenover station Rotterdam Alexander werd vorige week een handgranaat gevonden. De explosieven opruimingsdienst assisteerde de politie bij het opruimen van het explosief. Dat zou volgens de agenten op scherp hebben gestaan.

Schoten bij Club Blu

Een nieuw incident deed zich voor toen er deze week hulzen bij Club Blu werden gevonden. Daarvoor was het pand al getroffen door een vuurwerkbom en werd er graffiti op gespoten. Op de muur waren de woorden ‘oorlog’ en ‘war’ te lezen. “Dan wil je ons duidelijk iets vertellen. Ze willen ons straffen. Maar waarom weten we niet” zei de manager daar over tegen het AD.

“Het is niet dat we agressieve mensen aantrekken, maar er gebeuren helaas wel dingen”, zo vervolgt de manager. Hij wijst er op dat de Club nu eenmaal een andere doelgroep heeft dan bijvoorbeeld de Ziggo Dome in Amsterdam. Volgens hem is de beveiliging goed op orde en hij hoopt dat Aboutaleb besluit dat de club straks gewoon weer open kan.

In september moest de politie nog in actie komen voor een schietpartij op nagenoeg dezelfde plek. Er werd toen op de dag zelf één aanhouding verricht, een dag later werd er nog een man aangehouden.

De afgelopen nachten was er extra bewaking bij het pand. Er staat ondermeer een post voor mobiel toezicht.

 

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook