Bespaar continu

Extra surveillanten blijven nog zeker vier jaar op de metro

De extra surveillanten die vooral in de avond worden ingezet blijven nog zeker vier jaar meerijden op de metro. Gemeente en de RET hebben afspraken gemaakt over de inzet van de extra beambten. Vanaf februari dit jaar rijden er, bovenop de gebruikelijke inzet, extra mensen mee op de metro’s, die moeten het veiligheidsgevoel verbeteren.

Er rijden al meerdere jaren toezichthouders op de metro mee, die helpen vooral in de avonduren. “Zo krijgen we complimenten van oudere mensen die normaal niet uit huis gingen. Zeker niet in het donker”, zegt surveillant Daisy Carles daar over tegen RTV Rijnmond. Wethouder Joost Eerdmans zette de surveillanten de afgelopen week nog eens extra in het zonnetje.

Surveillanten bij de RET

“Reizigers in de metro geven aan zich veiliger te voelen wanneer zij een OV-surveillant in de metro zien”, zo stelde Eerdmans (Leefbaar) aan het begin van dit jaar. De extra inzet die begin dit jaar is ingegaan is er van woensdag tot en met zaterdag vanaf 20.00 uur tot de laatste rit. Voor de wethouder is de extra inzet belangrijk omdat het een onderdeel was van het ‘Kendoe-akkoord’ van de coalitie.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook