Bespaar continu

Nieuwe fietsrekken bij metrostations moeten ov-gebruik stimuleren

Bij 11 metro- en 6 tramhaltes zijn de afgelopen tijd extra fietsrekken geplaatst. In Prins Alexander gaat het daarbij om ondermeer de haltes Oosterflank, Prinsenlaan en Schenkel. De afgelopen maand werden er al voorbereidingen getroffen voor de extra rekken.

Fietsrekken moeten ov-gebruik stimuleren

Naast de rekken op de grens tussen Oosterflank en Prinseland en het Lage Land staan in Alexander ook even verderop bij Graskruis extra rekken. Het is de laatste dagen niet echt fietsweer geweest maar uiteindelijk hoopt de gemeente Rotterdam met de rekken fietsen en het ov-gebruik te bevorderen.

“De bijplaatsing van fietsrekken bij openbaar vervoer-haltes is een van de actiepunten uit het fietsplan ‘Fietsen heeft voorrang’ (2016-2018)”, zo schrijft de gemeente. Met dit fietsenplan moet de stad aantrekkelijker gemaakt worden voor fietsers.

Nog tot en met het eerste kwartaal van komend jaar worden er extra fietsenrekken op verschillende plekken in Rotterdam geplaatst. Daarnaast onderzoekt men nieuwe mogelijkheden tot uitbreiding van de capaciteit van de stallingen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook