Bespaar continu

Handgranaat gevonden bij horeca tegenover station Alexander

Bij een horecapand tegenover het station Rotterdam Alexander is deze avond een handgranaat gevonden. De politie werd getipt over een handgranaat bij het gebouw tegenover station Rotterdam Alexander en trof ter plaatse inderdaad een dergelijke granaat aan. Het explosief is meegenomen voor verder onderzoek.

Handgranaat bij club

Naast de politie werden ook de explosievendienst en een team van het ministerie van Defensie ingeschakeld. Volgens de politie betrok het ‘een echte’ granaat, die ‘op scherp stond’. De granaat is in beslag genomen voor verder onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut.

Het is nog niet bekend hoe krachtig het explosief dat vandaag werd precies was. Het gebouw in de wijk het Lage Land ligt pal tegenover het metro- en treinstation. In september moest de politie nog in actie komen voor een schietpartij op nagenoeg dezelfde plek. Er werd toen op de dag zelf één aanhouding verricht, een dag later werd er nog een man aangehouden.

Titelfoto: Google Maps, Pixabay, bewerking LLC.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook