Bespaar continu

Massale inzet hulpdiensten na bedreiging van arts in kliniek

Een arts van de Clinic in ’s Gravenland is vandaag vastgebonden bedreigd. De hulpdiensten zijn daarop massaal naar het pand van de kliniek uitgerukt. Er werd een melding gedaan van een bedreiging met een wapen waarbij er mogelijk sprake zou zijn van een gijzeling.

Door de politie en de Dienst Speciale Interventies is het pand ontruimd, voor zover mogelijk. Volgens ThePostOnline lagen er twee mensen op een behandelkamer die niet weg konden. Een verdachte is evenwel niet gevonden en er zijn geen aanhoudingen verricht. De vrouwelijke arts die werd vastgebonden en met een vuurwapen bedreigd is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht.

Eerder leek het te gaan om de Velthuiskliniek voor cosmetische en plastische chirurgie die in hetzelfde pand gevestigd is, maar het gaat om de Xpert Clinic. Dat is een centrum voor hand- en polszorg. Beiden vallen onder hetzelfde zorgcentrum.

Hulpdiensten naar Rotterdamse kliniek

Onder de verschillende hulpdiensten was ook de Dienst Speciale Interventies. Ooggetuigen spraken eerder ‘ME’. Er zou vooralsnog niemand zijn aangehouden. De betreffende arts zou ter observatie naar een ziekenhuis zijn gebracht.

Dreiging bij Xpert Clinic in Alexander

Bij of in de kliniek op de grens van Rotterdam Alexander en Kralingen zou iemand zijn gezien met een wapen. Een ooggetuige verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat er een arts onder schot zou worden gehouden. Ook de ME is ter plaatse, zo meldt ThePostOnline.

Er zou iemand ‘liggend met een deken over zich heen’ het pand zijn uitgedragen. “Ik fietste er toevallig langs op weg van school naar huis. Ik zag mensen uit het gebouw komen. Ze waren aan het huilen”, vertelt een ooggetuige, zo meldde ThePostOnline op basis van berichtgeving van het ANP.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook