Bespaar continu

Politie op zoek naar getuigen reeks incidenten Club Blu

In het programma Opsporing Verzocht van de AvroTros werd er vandaag aandacht besteed aan de reeks incidenten bij Club Blu aan de Alexanderlaan. Die Club werd eind vorig jaar geplaagd door een reeks (gewelds)incidenten. De eigenaar heeft verklaard dat hij vermoedt het slachtoffer te zijn van afpersingspraktijken.

Club Blu werd belaagd met ondermeer een handgranaat, graffiti met leuzen als ‘oorlog’ en ‘war’ en er werd met een automatisch vuurwapen op de gevel geschoten. In het programma laat de eigenaar weten liever geld aan een tipgever te geven, dan aan de daders van de geweldplegingen. Op last van burgemeester Aboutaleb is de Club eind vorig jaar gesloten. Dat betekent een flinke financiële strop voor de club. Volgens huidige planning zal de club eind januari weer open gaan.

Getuigen van incidenten

De politie is nu op zoek naar getuigen van de incidenten. Wie heeft er gezien hoe er vuurwerk of een ander explosief naar de club werd gegooid of afgevuurd? Wellicht is er ook iemand die meer kan vertellen over de schoten die de deuren van Club Blu in Rotterdam Alexander troffen. De opvallendste beelden betreffen het aanbrengen van graffiti op het pand.

Er is goed te zien dat drie mannen in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december in de weer gaan. Het gaat om drie in het donker geklede blanke mannen, waarvan het duidelijk is dat een van hen een Adidas-outfit draagt.

Verder is de politie op zoek naar mensen die wellicht, vertrouwelijk, meer kunnen vertellen over de achtergrond van de incidenten. Welke motieven steken er achter de daden en wie zou daar verantwoordelijk voor kunnen zijn?

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook