Bespaar continu

In veel delen van de stad geen sirene door een landelijke storing

Mensen uit veel delen van Rotterdam melden dat ze geen sirene hebben gehoord. Ook in andere delen van Nederland is geen sirene geoord. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weet tegenover de Laaglandse Courant te melden dat het om een landelijke storing gaat.

Alert in plaats van sirene

Ook in andere delen van het land blijken mensen niets gehoord te hebben. Dat wijst dus inderdaad op een landelijke storing. In ieder geval in de veiligheidsregio’s Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Limburg is er ook een storing, zo meldt het AD inmiddels. Als er vandaag daar toch écht iets gebeurt, krijgen mensen een alert op hun mobiele telefoon. Zo’n alert moet op den duur sowieso het ‘luchtalarm’ gaan vervangen.

Ook uit Utrecht komen er meldingen dat het systeem met een storing te maken zou hebben. Overigens zijn er in verschillende delen van de stad mensen die melden wel een sirene te hebben gehoord.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook