Bespaar continu

Cursuscentrum CurZus&Zo in het Lage Land sluit de deuren

Cursuscentrum CurZus&Zo in het Lage Land gaat de deuren sluiten. Dat bevestigt het centrum telefonisch aan de LaagLandse Courant na berichtgeving van het AD / Rotterdams Dagblad. Volgens die krant raakt het stoppen 7 medewerkers, 70 docenten en zo’n 800 cursisten.

Op dit moment was een woordvoerder van de SWK-Groep – waar het centrum deel van uitmaakt – nog niet bereikbaar voor nader commentaar. Of er nog enige toekomst voor de verschillende cursussen is, blijft nog onduidelijk. Ook is het nog niet bekend wat er met het pand aan de Remmet van Milplaats gaat gebeuren. De nabijgelegen voormalige bibliotheek staat ook al enige tijd leeg, en wordt bewoond door antikrakers.

De toekomst van CurZus&Zo

Tegenover het AD reageert een ’trouw bezoeker’ van het pand bedroefd. “We hebben vorige week een brief ontvangen met de mededeling dat alle activiteiten worden gestopt”, zegt Ruby Carp uit Prinsenland.

“We hebben het 5 jaar lang met steun van de SWK Groep gered, maar dat lukt nu niet meer”, laat directeur van CurZus&Zo, Lenie Kort, verder aan het AD weten. Carp heeft een brief aan wethouder Joost Eerdmans geschreven, in de hoop dat de gemeente nog iets kan betekenen voor het langs de Koningslaan gelegen Rotterdamse cursuscentrum. “Alle leuke en gezellige dingen worden gesloten.”

Vorig jaar sloot CurZus&Zo zich nog aan bij het Taalakkoord. Als Taalaanbieder geeft het centrum trainingen in de (Nederlandse) taal.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook