Bespaar continu

Opvang mensen met psychische problemen in De Evenaar voorlopig van de baan

Het plan om mensen met psychische problemen op te vangen in gebouw De Evenaar is voorlopig van de baan, dat meldt het AD / Rotterdams Dagblad op basis van een besluit in de gemeenteraad. Een motie van de PvdA, die vroeg om een pas op de plaats, vond brede steun in de raad.

“We willen het plan bevriezen en ook kijken of de overlast elders in de wijk kan worden aangepakt”, zo tekent het AD uit de mond van Barbara Kathmann (PvdA) op.

Er was veel protest van omwonenden tegen het plan voor het complex in Rotterdam Oosterflank. Bavo Europoort, het Centrum voor Dienstverlening en Humanitas wilden per 1 juni aan 20 mensen onderdak bieden in het gebouw. Hoewel niet iedereen in de omgeving negatief was over het voornemen het ouderencomplex een doorstart te geven, haalde een actiecomité al 1250 protesthandtekeningen op. Ook in de gebiedscommissie werd eerder al afwijzend gereageerd op de plannen voor De Evenaar.

 

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook