Bespaar continu

Veiligheid omwonenden ‘niet te garanderen’: Club Blu blijft nog drie maanden dicht

De veelbesproken Club Blu aan de Prins Alexanderlaan in het Lage Land blijft nog zeker drie maanden dicht. Dit heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten. Eerder leek het er nog op dat de club, die eerder beschoten werd, binnenkort wellicht weer open zou kunnen.

Veiligheid omwonenden

In een bericht laat de politie Rotterdam Rijnmond weten dat het besluit is genomen omdat de veiligheid voor bezoekers en omwonenden niet kan worden gegarandeerd. De club werd vorig jaar beschoten.

Bij de club tegenover station Rotterdam Alexander werd eerder een handgranaat gevonden. De explosieven opruimingsdienst assisteerde de politie bij het opruimen van het explosief. Daarvoor was het pand al getroffen door een vuurwerkbom en werd er graffiti op gespoten. Op de muur waren de woorden ‘oorlog’ en ‘war’ te lezen.

De eigenaar van de Rotterdamse uitgaansgelegenheid is het niet eens met het besluit. Hij zou hebben aangegeven het besluit voor de nieuwe sluiting aan een rechter voor te willen leggen. Hij liet eerder al weten door middel van het buitensporige geweld afgeperst te worden.

Blu is gevestigd in het pand waarin voorheen clubs onder namen als ‘A20′, Ministry of Dance en Outland zaten.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook