Bespaar continu

Grootschalige verbouwing station Rotterdam Alexander start begin mei

De verbouwing van het NS-Station Alexander begint op 8 mei, dat heeft de vervoerder bekend gemaakt, zo schrijft het AD / Rotterdams Dagblad. Het werk moet dan voor de zomer van volgend jaar klaar zijn. Met de verbouwing ontstaat dan een stationsgebied waarbij trein en metro onder één dak gehuisvest zijn.

Voorbereidingen voor de aanpak zijn al in volle gang. Het nieuwe station wordt lichter en bevat meer glas, zo werd al eerder bekend. De aanpak van het station valt samen met de opstart van de aanpak van het hele stationsgebied, de zogenaamde ‘Alexanderknoop’. Daar werden vorig jaar de handtekeningen voor gezet.

Di is grofweg het gebied rond het metro- en treinstation en de Marten Meesweg. Ondernemers in het gebied ondersteunen de gemeente in het streven er een opener, toegankelijker en ‘vriendelijker’ gebied van te maken.

Station Rotterdam Alexander

Het treinstation werd jaren geleden al gestript van verf voor groot onderhoud. Die activiteiten werden destijds gestaakt, Prorail liet toen weten dat verder onderzoek aantoonde dat er veel meer onderhoud nodig was. Een verfklus moest het station nog enig aanzicht geven. De huidige staat van het NS-station is nu een tijdelijke, het nieuwe plan voorziet in het gewenste geheel nieuwe station, waarbij ook de metro wordt aangepakt.

Uiteindelijk moet dit tot een gloednieuw en toegankelijk OV-knooppunt leiden, met een nieuwe toegang tot het winkelcentrum Alexandrium.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook