Bespaar continu

Rotterdams bedrijf genoemd in ophef rond verkoop overheidsgebouwen

De landelijke overheid lijkt flink het schip in te zijn gegaan met de verkoop van gebouwen. Er werd zo niet 102 miljoen verdiend met de verkoop van overheidsgebouwen, maar slechts twee miljoen. Dat becijferde de rekenkamer. Een van de bedrijven die genoemd worden in de verkoop en doorverkoop van vastgoed is het in het Lage Land gevestigde Aertgeerts BV. Een pand dat van de overheid werd gekocht voor 5,15 miljoen werd nog diezelfde dag doorverkocht voor een bedrag van 9,4 miljoen.

Aertgeerts en ‘De Generaal’

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de afgelopen jaren 83 panden verkocht. Met die verkoop lijkt in eerste instantie een resultaat geboekt van 102 miljoen. De Algemene Rekenkamer wijst er echter op dat er eerder 100 miljoen is afgeboekt, zo schreef ThePostOnline. Dat zou het resultaat op slechts 2 miljoen doen uitkomen. Dat na aankoop van een pand de koper het direct weer weet door te verkopen voor miljoenen euro’s extra, doet dan ook de wenkbrauwen fronsen.

Het bedrijf dat dit gebouw uit het voorbeeld van de Rekenkamer in handen kreeg blijkt nu het aan de Metaalhof in het Lage Land gevestigde Aertgeerts BV te zijn. Volgens Geenstijl werd het gebouw nog diezelfde dag door Aertgeerts doorverkocht aan een constructie met de naam ‘De Generaal’. Voor die overdacht kon het Rotterdamse bedrijf dus een netto opbrengst van 4,25 miljoen in de boeken schrijven. In ‘De Generaal’ participeert het bedrijf zelf ook weer.

Uiteindelijk wordt het hele project ‘De Generaal’ verkocht aan Delta Lloyd. Opvallend genoeg met hulp van dezelfde makelaar die de overheid in eerste instantie ook bijstond, zo tekent Geenstijl daar bij op.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook