Bespaar continu

Leefbaar wil dat er gekeken wordt naar alternatief voor CurZus&Zo

Leefbaar raadslid Michel van Elck heeft CDA-wethouder Sven de Langen gevraagd na te denken over een alternatieve huisvesting voor CurZus&Zo. Dit schrijft Dagblad010 deze week. Wat Van Elck betreft zou het centrum bijvoorbeeld onderdak kunnen vinden bij een Huis van de Wijk. De afgelopen maand werd bekend dat het cursuscentrum de deuren zou gaan sluiten.

De suggestie van Van Elck is een veelgehoorde. Daags na het bekend worden van de op handen zijnde sluiting werd in het Lage Land al geopperd dat het activiteitencentrum goed bij een Huis van de Wijk zou passen. Het sluiten van het activiteitencentrum zorgde voor veel teleurgestelde reacties in de wijken Lage Land en Prinsenland. Veel mensen verzuchtten dat ze nu ‘weer een plek’ om samen te komen zullen kwijtraken. Ook Van Elck wijst op de belangrijke sociale functie van het centrum.

Ook al is het centrum geen gemeentelijke dienst, zou er toch moeten worden gekeken naar een mogelijkheid de activiteiten op een andere manier voort te zetten.

Sluiting activiteitencentrum

Tegenover de LaagLandse Courant liet directeur Lenie Kort eerder weten dat de definitieve sluiting pas op 1 augustus van dit jaar is. Het lopende cursusseizoen wordt volgens haar dan ook gewoon afgerond in het gebouw langs de Koningslaan. Daarnaast liet ze weten dat er wordt gekeken naar mogelijke alternatieven. Een van die mogelijkheden is dat docenten zelf de ruimtes in het centrum kunnen huren, waar ze dan les kunnen blijven geven.

Het centrum heeft het ‘5 jaar mogen proberen’ onder de vleugels van de SWKGroep. Daarbij hoefde er geen winst gemaakt te worden, liet Kort weten. Het lukte in die tijd echter ook niet om quitte te spelen, daarom valt nu het doek voor het centrum. Of dat definitief is, moet dus nog blijken.

Een mogelijke verhuizing wordt bemoeilijkt doordat Het Palet binnen afzienbare tijd zal moeten wijken voor de bouw van flats. Zo is dan een andere mogelijkheid dat juist Het Palet zal gaan verhuizen. “Dan zou het cursuscentrum de perfecte plek zijn”.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook