Bespaar continu

Tuinders vinden bouwafval in grond de Educatieve Tuin Lieven de Key

De groep ‘seniorentuinders’ van de Educatieve Tuin aan de Lieven de Keystraat heeft bouwafval in de grond aangetroffen. Deze tuinders komen al vele jaren op het stukje grond, maar nu zou een bedrijf met het puin door de tuinen zijn gereden. De grond is daardoor enorm moeilijk bewerkbaar, en de tuinders maken zich zorgen over de kwaliteit van de grond. Dat schrijft het AD / Rotterdams Dagblad. Volgens de gemeente is de grond niet gevaarlijk en worden de tuinen dan ook niet afgegraven.

Geld terug na vondst bouwafval in Educatieve Tuin

Inmiddels heeft de gemeente ook laten weten dat tuinders die dit jaar besluiten niet te gaan tuinieren hun geld terug kunnen krijgen. “In de grond zat onverwacht bouwafval. Dit is grotendeels verwijderd, maar heeft bij u begrijpelijk onrust veroorzaakt”, stelt de gemeente.

De grond van de educatieve tuin in het Lage Land wordt dus niet afgegraven. Ron Davids, lid van de gebiedscommissie Prins Alexander, vindt dat dat eigenlijk wel zou moeten. Volgens hem is het werk in de tuin door de klei-achtige grond en het bouwafval nu veel te zwaar gevonden. De groep tuinders vond in het stuk grond langs de A16 onder meer ‘stukken geglazuurde rioolpijp, zwaar riet en kabels’. Tuinder Clara Höcker schakelde na de vondst ook de Milieudienst DCMR in, en diende een klacht in bij de gemeente Rotterdam.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook