Bespaar continu

Begin gemaakt met netwerk van 85 nieuwe AED’s in Prins Alexander

Met de plaatsing van een AED-kast bij seniorencomplex Sevencamp in Zevenkamp is een begin gemaakt met het netwerk van 85 nieuwe AED’s in Prins Alexander. Dat meldt de gemeente in de jongste stadskrant. De Automatische Externe Defibrillator (AED) bij het seniorencomplex is een initiatief van Monique Hauck en Nanny Tijssenraad. “Een AED kan levens redden”, zegt het tweetal over het apparaat dat helpt bij een reanimatie.

Na aanvankelijke tegenslag viel het plan voor een AED aan de Tochtenweg uiteindelijk in goede aarde bij Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik. Hij wilde het netwerk van defibrillators, AED-apparaten, graag uitbreiden. Een motie van Leefbaar en D66 maakte daar eerder al de weg voor vrij. De apparaten worden gebruikt bij eerste hulp, ze kunnen het hartritme weer herstellen na een hartstilstand.

Reanimatiecursussen

In heel Prins Alexander moeten nu openbare defibrillators komen te hangen. Het netwerk moet ondersteund worden door een reeks aan gratis cursussen voor de bewoners in de verschillende wijken. Uit een eerder onderzoek bleek dat veel mensen niet weten wat ze moeten doen bij een reanimatie.

De cursussen moeten mensen de juiste kennis bijbrengen over wat te doen bij een reanimatie.

Titelfoto ter illustratie

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook