Bespaar continu

‘Duurzaamheid’ belangrijk onderwerp bij wijkgesprekken met Gebiedscommissie

Bij de wijkgesprekken van de gebiedscommissie de afgelopen week bleek ‘duurzaamheid’ een van de belangrijke onderwerpen. Dat merkte de commissie zelf tijdens hun bezoeken aan de verschillende wijken.

Tijdens de gesprekken ging de gebiedscommissie donderdag in de verschillende wijken in gesprek met de bewoners. De commissie maakt voor elke wijk een agenda waarin ‘vijf doelen en bijbehorende acties’ voor de komende vier jaar staan beschreven.

Wijkgesprekken met de gebiedscommissie

Over het gesprek in het Lage Land merkt de commissie op dat ‘met stip’ duurzaamheid naar voren kwam als belangrijkste onderwerp. “Vragen als hoe houden we droge voeten, waar haal ik straks energie vandaan, de afvalberg scoorden opvallend goed”, zo schrijft men op Facebook.

‘Droge voeten’ waren ook een van de belangrijkste onderwerpen voor de Waterschapsverkiezingen in 2015. En het onderwerp blijft de inwoners van Rotterdam dus bezig houden, zeker in onze laaggelegen polders. Ook de bomen verdienen wat de Lage Landse bewoners betreft meer aandacht.

Een ander belangrijk onderwerp zijn de bewoners die willen doorstromen naar een andere woning in het Lage Land, maar die niet kunnen vinden. De leden van de gebiedscommissie komen terug in de wijken om met de bewoners de resultaten van de wijkagenda te bespreken.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook