Bespaar continu

NL-Alert voor bewoners in wijken rond grote brand Ommoord

Er is net voor het middaguur een NL-Alert uitgegeven voor bewoners in (een deel van) de wijken rond een grote brand in Ommoord. Aan de Vlambloem, vlak bij Terbregge, woedt daar een zeer grote brand bij een een autobedrijf.

Omwonenden zouden bij het begin van de brand ook een explosie hebben gehoord. Of dat de oorzaak is van de brand, is op dit moment niet bekend.

Grote brand in Ommoord

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er is een grote rooktontwikkeling en tot in de wijde omtrek zijn dikke rookwolken te zien. De brand trekt veel bekijks, maar de brandweer waarschuwt dat de rook slecht voor de gezondheid is. Mensen wordt ook gevraagd om afstand te houden en zo de hulpdiensten niet te hinderen, zo schrijft RTV Rijnmond.

In het NL-Alert, dat onder andere via mobiele telefoons wordt verspreid, wordt gewaarschuwd voor de grote rookontwikkeling in Ommoord. Bewoners van de buurten rond de plek, waaronder wijken in het Lage Land, wordt aangeraden ramen en deuren te sluiten. “Blijf op afstand van het gebied”, waarschuwt de melding verder.

Foto’s: © John Heijstek

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook