Bespaar continu

‘Hoog tijd voor een besluit’, maar bestemming zorgcomplex Evenaar blijft nog onduidelijk

Er is nog altijd geen beslissing gevallen over de toekomst van De Evenaar in Oosterflank. Afgelopen week werd de beslissing over het ouderencomplex al met een week uitgesteld. In de gemeenteraad zijn er echter nog steeds veel vragen. “Het is hoog tijd voor een besluit”, tekent het AD / Rotterdams Dagblad op uit de mond van wethouder Sven de Langen (CDA).

Al het uitstel heeft volgens De Langen nu bij elkaar al 1 miljoen euro gekost. Veel partijen zien op zich wel wat in het voorstel, maar hebben ook oog voor de weerstand in de wijk. Die worsteling zorgt er voor dat er nog altijd geen besluit is gevallen. Leefbaar Rotterdam is stellig in hun punt, “Dit plan moet van tafel. Oosterflank wil dit niet”.

Protesten tegen plannen voor zorgcomplex

In het complex aan de Vaasahof zouden volgens het plan naast ouderen ook 35 mensen met psychische problemen worden gehuisvest. Na protest van bewoners zijn die plannen tijdelijk in de ijskast gezet. De afgelopen week werd er ook een enquête gehouden over de wijkbewoners. Ook de gebiedscommissie Prins Alexander gaf een negatief advies af.

Hoe het nu verder moet met het complex blijft dus no even onduidelijk. “Driekwart van Oosterflank is tegen”, zo zegt Arno Peekel van Evenaar in actie tegen het AD.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook