Bespaar continu

Het Prins Alexanderplein kleurt tot 2020 blauw als water

Het Prins Alexanderplein, bij de ingang van het Alexandrium, kleurt twee jaar lang blauw. Met een enorme polderfoto als achtergrond moet het project de ‘polderidentiteit’ weer terugbrengen naar Alexander. De werkzaamheden aan het plein beginnen in juli, daarna blijft het blauwe plein in principe twee jaar liggen.

De metamorfose van het plein is een initiatief van de Stichting Hart voor Prins Alexander, ondersteund door ondermeer het Programma Rotterdam Oost van de gemeente.

Werk aan het Prins Alexanderplein

Tijdens de werkzaamheden volgende maand wordt er een kleurcoating op het plein aangebracht en komt er een fotomontage tegen de muur van de parkeergarage. Het beeld Space Time II van Joost Baljeu dat al op het plein staat, komt volgens de organisatie ‘met z’n voeten in het water te staan’. Op dit moment vinden al de voorbereidingen voor het initiatief plaats

De ingreep is een ontwerp van ontwerpbureau 75B uit Rotterdam. Volgens 75B valt het beeld van Baljeu weg tegen het beton in de omgeving. “Er is kleur nodig om dit plein weer kleur te geven”, zo zeggen zij. Het blauwe ‘water’ herinnert aan de polder en aan het feit dat de Alexanderpolder zo laag ligt.

Met de Alliantie Stationsgebied Rotterdam Alexander zet de stichting Hart voor Prins Alexander zich samen met de gemeente in voor een verbetering van het gebied. Directe aanleiding daarvoor is de aanpak van de ‘Alexanderknoop’. Daar werken NS, ProRail en RET samen aan de verbouwing van het metro- en treinstation Rotterdam Alexander.

#prinsalexander #groenenblauw #polder

A post shared by Prins Alexanderplein (@prinsalexanderplein) on

Beeld: Stichting Hart voor Prins Alexander

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook