Bespaar continu

De ‘afbladderende’ bomen zijn een volstrekt normaal fenomeen

De ‘afbladderende’ bomen die langs veel straten in Rotterdam te zien zijn, zijn een volstrekt normaal fenomeen. Dat blijkt uit antwoorden op veel vragen van mensen die zich toch een beetje zorgen maken. In veel gevallen gaat het om plantanen. Voor die bomen is het normaal dat ze af en toe flink veel schors verliezen.

Dit soort bomen staan onder andere in de Henri Eversstraat in het Lage Land. Daar zijn dan ook flinke stukken boomschors van de plantaan te vinden.

‘De plantaan heeft het naar zijn zin’

‘De plantaan heeft het naar zijn zijn’, is voor veel deskundigen de conclusie. Het afbladderen wordt volgens experts veroorzaakt door de groei van de bomen. Deze soort heeft het in warm weer goed naar de zin. Daarom kan het ook voorkomen dat het ene jaar het verlies aan schors erger is dan de andere keer.

Veel gemeente planten plantanen omdat de deze soort het goed doet in de stad. Een plantaan kan namelijk relatief goed tegen vervuiling. Dat het de afgelopen lekker warm weer is geweest komt de bomen dus tot nu toe ook nog eens goed uit.

Door het ‘afbladderen’ krijgt de boom ook haar typische ‘camouflageprint’. Niet els stuk schors is even oud, en is dus op een andere manier verkleurd, waardoor de stam een vlekkerig uiterlijk krijgt.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook