Bespaar continu

Natuur en Wetenschap ontdekken in het Lage Land met Proef Rotterdam

Afgelopen woensdag 27 juni stond de bus van Proef Rotterdam weer in het Lage Land. Ook vandaag en volgende week staat de Proefmobiel vanaf 13:30 uur aan de Bazelstraat. Kinderen kunnen hier spelenderwijs kennismaken met natuur en wetenschap.

Door proefjes te doen en opstellingen te bouwen leren kinderen ontdekken en onderzoeken. Het mobiele ‘lab’ is opgezet door BuurtLAB in samenwerking met verschillende andere organisaties.

Spelenderwijs ontdekken met de wagen van BuurtLAB

Het initiatief ondersteunt de natuurlijke manier van ontdekken die kinderen al hebben. In de ‘Proefmobiel’ (een soort SRV-wagen) nemen de begeleiders kisten vol experimenten, proeftuintjes, tafels en oventjes mee. Het gaat er om kinderen meer te laten ontdekken van de natuur en kennis te laten maken met de zoektocht van de wetenschap.

In de proefmobiel worden in principe dingen gedaan die kinderen ook thuis zouden kunnen gaan doen. Met de proefjes werken de kinderen spelenderwijs aan hun zelfvertrouwen door zelf antwoorden te vinden, zo stelt BuurtLAB. Eerder dit jaar stond de bus al bij het Evenaarplein en bij het buurtfeest van de Sterflats.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook