Bespaar continu

Grootschalig onderhoud aan Prins Alexanderlaan van start

Het geplande groot onderhoud aan de Prins Alexanderlaan is vandaag van start gegaan. De Alexanderlaan is een belangrijke verkeersader voor Rotterdam-Oost, dus overlast is onvermijdelijk. Volgens planning is het werk aan de rotonde op de Prinsenlaan tussen het Lage Land en Prinsenland inmiddels afgerond. Op die manier is een belangrijke omleidingsweg precies op tijd weer toegankelijk.

Het werk aan de weg verloopt in verschillende fasen. In de eerste periode wordt er werk verricht aan het gedeelte tussen de Prinsenlaan en Capelle aan den IJssel. In de tweede hoofdfase volgt dan het gedeelte tussen de Prinsenlaan en de Hoofdweg. Uiteindelijk is het deel tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg in Ommoord aan de beurt.

Elke hoofdfase is onderverdeeld in verschillende tussenfasen, waarbij er steeds een gedeelte van de Alexanderlaan afgesloten is. De gemeente Rotterdam heeft een uitgebreid overzicht online gezet op rotterdam.nl/prinsalexanderlaan .

Belang van de Prins Alexanderlaan

Omdat de laan zo’n belangrijke verkeersader is wordt er overleg met directe belanghebbenden, zoals ondernemers in de omgeving en het IJsselland ziekenhuis. Toch blijft overlast onvermijdelijk. Het verkeer wordt via borden omgeleid op de punten die afgesloten zijn.

In totaal nemen alle werkzaamheden drie jaar in beslag.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook