Bespaar continu

Mia van IJperen onderscheiding voor Gerrit de Jong, voorzitter mannenkoor Prins Alexander

Gerrit de Jong, voorzitter van Christelijk Mannenkoor Prins Alexander, heeft voor zijn inzet de Mia van IJperen onderscheiding gekregen. Hij is al 25 jaar voorzitter van de vereniging. Zijn vereniging roemt de ‘verdienstelijke wijze’ waarop De Jong het koor heeft geleid. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor Prins Alexander.

Mannenkoor Prins Alexander

Het mannenkoor ‘Prins Alexander’ is opgericht in 1966 en heeft onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven een grote bekendheid gekregen.

Mia van IJperen, waar de onderscheiding naar is genoemd, was van 1974 tot 1984 als voorzitter van het dagelijks bestuur belangrijk voor het gebied Prins Alexander. Samen met de Van IJperen-speld vormt de onderscheiding een teken van waardering specifiek voor inzet in Alexander.

De Mia van IJperenonderscheiding is exclusiever dan de speld. De onderscheiding wordt alleen in bijzondere gevallen toegekend. De speld heeft meer een algemeen karakter. Eerder kreeg bijvoorbeeld oud-PvdA fractievoorzitter Peter Pieterse heeft de Mia van IJperenonderscheiding.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook