Bespaar continu

Grote werkzaamheden aan riool in heel Alexander, ‘Bijna de helft van Het Lage Land’

In Prins Alexander wordt de riolering de komende jaren flink aangepakt. Bij de Sterflats in Prinsenland is de klus al bijna geklaard. In andere buurten staat men juist nog aan het begin van een gigantische klus. Tegenover het AD / Rotterdam illustreert een woordvoerder de situatie vandaag, “Die klus omvat bijna de helft van Het Lage Land”.

De ‘Architectenbuurt’ is daarmee een van de meest ingrijpende klussen van het hele project.

Aanpak riolering

Alle rioleringsprojecten in Alexander nemen bij elkaar in ieder geval de komende vier jaar in beslag. Dat betekent uiteraard niet dat elk deel ook pas in 2022 af zal zijn. Heel veel inwoners zijn volgens de gemeente inmiddels per brief geïnformeerd.

Er zullen in de buurt waar het om gaat bomen gerooid worden, en deels vervangen, zo meldde de Laaglandse Courant al eerder. Dit is eerder ook al bij eerdere projecten in het Lage Land zo gedaan. Door de staat waar de riolering in verkeert en het verzakken van de straten moet het hele openbare gedeelte van het gebied op de schop.

Naast Prinsenland en het Lage Land gaat de gemeente ook in Oosterflank aan de slag. Daar wordt na de zomervakantie de omgeving van het Emmaus College aangepakt, zo schrijft het AD.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook