Bespaar continu

Video – SDW werkt aan veiliger wonen met huisbezoeken en inbraakpreventietips

In het kader van het Programma Oost voert SDW in opdracht van de gemeente een inbraak-preventieprogramma uit. De gemeente Rotterdam staat deze zomer zelf ook weer stil bij een piek aan inbraken. In een video legt men bij SDW uit hoe men met tips en huisbezoeken er voor zorgt dat woningen in aanmerking komen voor een keurmerk Veilig Wonen. In principe reageert men actief op informatie van de politie dat in een buurt veel wordt ingebroken, maar SDW is ook te vinden op andere plekken.

Als mensen na de voorlichting besluiten tot een vrijblijvend consult aan huis krijgen ze snel te horen waar er nog zaken voor verbetering vatbaar zijn. Het gaat dan met name om het hang- en sluitwerk, maar er wordt ook gekeken naar buitenverlichting.

Veiliger wonen met dank aan SDW

Projectleider Richard Straver legt uit hoe SDW te werk gaat en wat er komt kijken bij een consult aan huis. Dit project wordt gesteund door het Programma Oost van de gemeente en heeft al een flink aantal huizen veiliger kunnen maken. Of en wat er uiteindelijk aan een huis gebeurd is aan de eigenaar van de woning.

In een aparte video krijgen we ook een snel idee van een consult aan huis. Na een preventieconsult kan er gewerkt worden aan de sloten in de woning. Als alle aanwijzingen worden opgevolgd komt het huis in aanmerking voor het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook