Bespaar continu

Strooiwagens de weg op om asfalt te beschermen tegen hitte

De gemeente stuurt strooiwagens de weg op om het asfalt te beschermen tegen de oplopende hitte. Daarnaast worden bruggen nat gehouden om te zorgen dat ze niet te veel uitzetten bij dit uitzonderlijke weer. Sommige bruggen in de stad zullen dicht blijven om te voorkomen dat er moeilijkheden ontstaan. Volgens de gemeente zal het strooien van zout voor de nodige koeling van het asfalt kunnen zorgen.

Volgens de gemeente Rotterdam wordt het asfalt op sommige plaatsen al te heet “met als gevolg sporen en ribbels in het wegdek en gladde wegen door zogenoemd vetslaan”. Dit soort problemen treden met name op bij stoplichten, bochten en rotondes.

Rotterdammers hoeven dan ook niet gek op te kijken als ze vanavond strooiwagens met zout zien rijden. De wagens “rijden vanavond de bereikroutes en een deel van de hoofdroutes, zoals ze ook in de winter rijden bij gladheid”. Met het strooien van de wegen moet ook voorkomen worden dat zacht wordend asfalt aan banden blijft kleven.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook