Bespaar continu

Aboutaleb laat onderzoek doen naar mogelijkheid van algeheel vuurwerkverbod

De gemeente Rotterdam laat advocatenkantoor Pels Rijcken op dit moment de haalbaarheid van een vuurwerkverbod voor de gehele stad onderzoeken. Groenlinks-wethouder Arno Bonte, die jarenlang voor zo’n verbod streed, is verheugd met het nieuws

Het AD / Rotterdams Dagblad meldt dat burgmeester Aboutaleb het advocatenkantoor de opdracht heeft gegeven de mogelijkheden te onderzoeken. Pels Rijcken bekijkt in hoeverre een verbod voor heel Rotterdam haalbaar is. In sommige gedeelten van Rotterdam gold al eerder een plaatselijk vuurwerkverbod. Rond bijvoorbeeld kinderboerderijen, ouderenflats en een manege mocht dan geen vuurwerk worden afgestoken.

Vuurwerkverbod voor heel Rotterdam

Het onderzoek moet uitsluitsel geven over hoe zo’n verbod gehandhaafd kan worden en of het dit jaar ook direct al kan ingaan. Met het onderzoek komt er een vervolg op eerdere pogingen het afsteken van vuurwerk te verbieden. Arno Bonte pleitte als fractievoorzitter van GroenLinks in de havenstad jarenlang voor een dergelijke vuurwerkban. Hij gaf meerdere keren aanleiding tot een ‘vuurwerkdiscussie’ en zette een meldpunt vuurwerkoverlast op.

Bonte is inmiddels wethouder ‘Duurzaamheid en Energietransitie’. Hij is erg blij met het onderzoek. “Het was nog mooier geweest als de minister een landelijk verbod zou hebben afgekondigd”, zegt hij tegenover de krant, “maar deze stap is een hele goede second best”.

Ook fractievoorzitter Ruud van der Velden van de PvdD is verheugd dat er een onderzoek gaande is. Hij noemt het “een eerste stap naar een vuurwerkvrij Rotterdam”.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook