Bespaar continu

Dieven laden aanhangwagen vol fietsen aan de Zocherstraat

Brutale fietsendieven hebben de afgelopen nacht hun slag proberen te slaan aan de Zocherstraat in het Lage Land. Dat meldt Buurttoezicht Het Lage Land vandaag. Door een oplettende getuige konden de dieven uiteindelijk worden aangehouden terwijl ze al met hun buit onderweg waren richting Amersfoort. In ieder geval een deel van de gestolen fietsen is afkomstig van Woongebouw De Koningslaan.

Aanhangwagen vol met fietsen

Aan de Zocherstraat laadden de dieven doodleuk een aanhangwagen vol met fietsen. Toen de politie na een melding poolshoogte kwam nemen, was men met de buit al vertrokken. Een oplettende getuige had het kenteken van de auto genoteerd, daarmee konden de dieven worden opgespoord. Volgens de politie kwam er een ‘hit’ op het kenteken op de A12 bij het knooppunt Oudenrijn. 

Agenten van de eenheid Midden Nederland werden gewaarschuwd, en zij zagen de wagen met aanhanger vlak bij Amersfoort rijden. Daar werden de twee inzittenden aangehouden. Zij zitten inmiddels van op het bureau in Capelle aan den IJssel De aanhanger met fietsen is in beslag genomen. Bewoners van de Zocherstraat die de afgelopen nacht hun fiets zijn kwijt geraakt wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Rotterdam-Oost. 

Vast staat dat in ieder geval een deel van de fietsen afkomstig is uit een wooncomplex van Stadswonen aan de Zocherstraat, ‘Woongebouw Koningslaan’. De Wooncommissie van het gebouw, waarin veel studenten wonen, raadt bewoners aan te kijken of hun fiets er nog staat, en zo nodig contact op te nemen met de politie.

Het is niet zeker dat de fietsen alleen uit de stallingen van dit gebouw afkomstig zijn. Ook andere bewoners van de Zocherstraat wordt aangeraden te kijken of hun fiets nog staat waar ze deze gisteren hebben achtergelaten.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook