Bespaar continu

‘Straat regeert’ bij Techniek College, leerlingen dealen en hebben seks op het toilet

Op de locate van het Techniek College Rotterdam aan de Prins Alexanderlaan is er sprake van grove misstanden. Dat zouden klokkenluiders aan de fractie van Leefbaar Rotterdam hebben gemeld, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Raadslid Jari Esbeukman stelt dan ook schriftelijke vragen over de situatie aan het stadsbestuur. De onderwijsinstelling in het Lage Land is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine.

Misstanden op Techniek College Alexanderlaan

Een deel van de leerlingen zou het voor de rest verpesten. Zij hebben alle regels naast zich neergelegd en ‘doen waar ze zin in hebben’. De misstanden beperken zich niet alleen tot de omgangsvormen -leerlingen zitten met een petje op en met de benen op tafel- de situatie is nog veel erger, zo stelt men. Er wordt gedeald op school, en er is geen toezicht op wie er naar binnen of naar buiten gaat. Dit ondanks de beveiliging.

Volgens het Leefbaar raadslid ‘regeert de straat op school’. Klokkenluiders meldden volgens De Telegraaf aan Esbeukman dat een geliefde activiteit tussendoor ‘seks op de toiletten‘ is.

‘Docenten verzaken les te geven’

Het personeel zelf zou ook niet van onbesproken gedrag zijn en lijkt de situatie al lang naast zich neer te hebben gelegd. Er wordt gesproken van docenten die verzaken les te geven omdat ze het niet aan kunnen. Anderen komen simpelweg niet opdagen of pokeren met elkaar.

De onderwijsinstelling stelt in een reactie tegenover de krant “niet op de hoogte te zijn van de problemen”.

Eerder kwam ook een andere opleiding van Zadkine negatief in het nieuws. Bij de logistiekopleiding in het Lage Land haalden “leerlingen die niet of nauwelijks op school waren geweest, toch hun diploma”. Al eerder bleek dat daar docenten actief meewerkten aan fraude met tentamens.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook