Bespaar continu

Grote brand in serviceflat Prinsenwiek aan de Prinsenlaan

In serviceflat de Prinsenwiek aan de Prinsenlaan woedde deze middag een grote brand. Volgens de veiligheidsregio is de brand op het dak ontstaan, de bovenste verdiepingen van het gebouw zijn ontruimd. De Prinsenlaan is deels afgesloten voor doorgaand verkeer.

De brandweer rukte met veel materieel uit voor de flat in het Rotterdamse Lage Land. Van de brand op het dak was al snel weinig meer te zien, maar in de flat was er nog wel veel rook aanwezig. Door het ventilatiesysteem werd die rook nog verder verspreid. De bovenste drie verdiepingen van de Prinsenwiek zijn ontruimd.

Opvang voor bewoners Prinsenwiek

Bewoners van de serviceflat worden in de centrale hal van de Prinsenwiek opgevangen. Eén bewoner is nagekeken op rookinhalatie. Naast brandweer waren er veel ambulancemedewerkers aanwezig in en rondom het gebouw. Personeel van handhaving zorgde samen met de aanwezige politie voor afsluiting van de Prinsenlaan. Zij helpen ook het verkeer in goede banen te leiden.

De brand en de rookontwikkeling hebben niet geleid tot gewonden, zo weet RTV Rijnmond. Het is nog niet bekend wanneer de bewoners weer terug naar hun woning kunnen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook