Bespaar continu

Bewoners Lage Land en Prinsenland kunnen meedenken over duurzame toekomst

Buurtbewoners en ondernemers in het Lage Land en Prinsenland kunnen vrijdag 26 oktober samen nadenken over een duurzame toekomst van hun wijk. Op die dag wordt er in het nieuwe Huis van de Wijk een ‘Climathon’ gehouden, waar mensen met goede ideeën zich kunnen laten horen over hun toekomst. Anders dan de naam misschien doet vermoeden gaat het daarbij niet alleen over het klimaat.

Tijdens de Climathon gaan bewoners en organisaties met elkaar in gesprek om te brainstormen over de gevolgen van ‘het klimaat’ én het sociale klimaat. Daarbij gaat het niet alleen om de plannen zelf, maar ook hoe daar uitvoer aan kan worden gegeven. 

Het gaat dan bijvoorbeeld over dat we voorbereid zijn op wateroverlast bij hevige regenval, maar ook over vragen als hoe we de wijk ‘socialer’ maken. “Hoeveel socialer wordt de wijk met het opzetten van eetgroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van groenten en fruit van moestuinen uit de wijk?”.

Climathon in het Lage Land

Bewoners zijn aanstaande vrijdag van harte welkom in het nieuwe Huis van de Wijk, dat is gevestigd in het voormalige ‘CurZus&Zo’. Van 10.00 tot 18.00 uur kunnen mensen met ideeën, vragen of initiatieven in het Huis aan de Remmet van Milplaats 15 terecht. Er is plek voor mensen met ideeën én er zijn mensen vanuit verschillende achtergrond en netwerken, die kunnen helpen met de uitwerking van die plannen.

Aanmelden voor de Climathon op vrijdag 26 oktober in het Lage Land kan via de site eventbrite. De dag is open voor alle bewoners, ondernemers en andere organisaties uit het Lage Land.

Met de Climathon geeft de Gemeente Rotterdam het startsein om met iedereen uit de wijk gezamenlijk te bouwen aan de toekomst. De Climathon is onderdeel van een wereldwijde duurzaamheid challenge van het Europese initiatief EIT Climate-KIC. Die dag worden wereldwijd oplossingen bedacht voor een betere toekomst.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook