Bespaar continu

Verkoop van telefoon via internet loopt uit op beroving in Lage Land

Een jonge man die via internet een deal had gesloten om zijn telefoon te verkopen is gisteravond in plaats daarvan beroofd. Dat meldt de politie vandaag. De beroving vond plaats nabij het winkelcentrum Lage Land. Dankzij een oplettende wijkagent in Zevenkamp kon de dader nog diezelfde nacht worden opgepakt, zo blijkt uit de verklaring van de politie.

Beroving na internet-deal

Het 20-jarige slachtoffer had via Instagram een afspraak gemaakt in het Lage Land om zijn iPhone te verkopen. Eenmaal aangekomen bij het winkelcentrum zag hij de potentiële koper al staan, die hij herkende van zijn profielfoto. Deze ‘koper’ trok in plaats van zijn portemonnee een vuurwapen en bedreigde daarmee de verkoper van de telefoon. Er ontstaat daarop een gevecht, waarbij het slachtoffer de telefoon afhandig is gemaakt en de dader weet te vluchten.

Locatie van de beroving is de parkeerplaats bij de vestigingen van Hema en Scapino aan de Jan Kwakplaats in het Lage Land.  

De gealarmeerde politie deelt direct de profielfoto van de berover met hun collega’s. Een wijkagent in Zevenkamp herkent direct de verdachte als ‘een bekende’ uit zijn wijk en hij stuurt zijn collega’s richting metrostation Binnenhof, zo schrijft de politie. Daar kon de berover, een 17-jarige jongen uit Rotterdam worden aangehouden. Het vuurwapen blijkt een nep-vuurwapen te zijn.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1159786854186282&id=159756547522656
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook