Bespaar continu

Rotterdamse katten kunnen de hele maand gratis gechipt worden

Volgens de gemeente Rotterdam werden er vorig jaar meer dan 60.000 katten op straat gevonden. Alleen als ze gechipt zijn kan de eigenaar snel gevonden worden. Om dat makkelijker te maken kunnen Rotterdamse katten de hele maand november gratis gechipt worden.

De chipactie is het resultaat van een samenwerking tussen de dierenbescherming en de gemeente Rotterdam. Aan de actie doen Minimax (de dierenartsen van Dierenbescherming voor minima) en verschillende andere huisartsen mee.

Katten chippen

Omdat alleen Rotterdamse katten mee kunnen doen aan de actie vraagt de dierenarts mensen wel om identificatie. De actie loot van 1 tot en met 30 november van dit jaar. Vorig jaar hebben op deze manier 1141 Rotterdamse poezen een chip gekregen.

In Rotterdam Alexander doen Dierenkliniek Het Lage Land, Dierenkliniek Prinsenland en Dierenkliniek Nesselande mee aan de actie. Voor mensen die niet in staat zijn om langs een dierenarts te gaan is er Daisy’s Dierenthuiszorg. Deze organisatie kan bij mensen thuis komen om een chip te plaatsen. Dit kost dan wel geld: er wordt een eigen bijdrage van 5 euro in rekening gebracht.

Meer informatie over de chipactie is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook