Bespaar continu

Stadsbestuur schrapt huismeester Husleystraat

Het stadsbestuur van Rotterdam heeft besloten de huismeester aan de Husleystraat te schrappen. Dat blijkt uit berichtgeving van het AD/Rotterdams Dagblad. Het besluit komt na een wijziging in de manier waarop het bestuur omgaat met Rotterdam Oost. Daarin is er geen plaats meer voor het ‘Programma Oost’ van het vorige bestuur met Leefbaar, maar wel voor wijkagenda’s zijn opgesteld door de gebiedscommissies.

‘Huismeester Husleystraat is waardevolle kracht’

Ook in de Arheniustoren in Ommoord is er voor de huismeester geen plaats meer. “Dit is een klap in het gezicht”, zo vindt Leefbaar. Het besluit tot het schrappen van de huismeesters in de twee complexen is genomen “tot groot verdriet van de veelal oudere bewoners”, zegt Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck tegenover het AD.

Joost Eerdmans sprak al eerder zijn zorgen uit over het ‘uitkleden’ van de investeringen in Oost. Het ‘Programma Oost’ werd over het algemeen gezien als een paradepaardje van Leefbaar en Eerdmans in het bijzonder. Van Elck hoopt dat wethouder Barbara Kathmann het besluit over de huismeesters nog terugdraait.

Eerdmans en Van Elck hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college. “Waarom snijdt u dit soort kleine, goedkope, praktische en waardevolle initiatieven weg?”, zo willen de Leefbaar raadsleden weten. Ze noemen de huismeesters ‘waardevolle krachten’ die alom gewaardeerd worden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook