Bespaar continu

Oost roept om duidelijke maatregelen en cameratoezicht

Na een reeks aan overvallen in een paar dagen wordt de roep om meer cameratoezicht in Rotterdam Alexander weer luider. Ook de politiek laat zich horen. Leefbaar Rotterdam, inmiddels oppositiepartij, wijst er graag op dat het huidige stadsbestuur het ‘Programma Oost’ afbouwt. Dat was juist een van de paradepaardjes van Leefbaar, waarmee het oosten van de stad de veiligste wijken van Rotterdam moest krijgen.

Ook het schrappen van ‘huismeesters’ in flats in Alexander, dat vorige maand bekend werd, viel slecht. “Dit is een klap in het gezicht”, zo vond Leefbaar.

Meer cameratoezicht voor Alexander al toegezegd

Ook het stadsbestuur is niet blind voor de roep om meer toezicht in Rotterdam Alexander. Omdat Oosterflank in het gebied rond winkelcentrum Alexandrium te maken heeft met ‘high impact’ delicten zijn er voor dat gebied vijf camera’s gepland. Dat bevestigde burgemeester Ahmed Aboutaleb vorige maand al tegenover het AD.

Volgens Aboutaleb zijn er twee groepen actief die overlast veroorzaken en ‘de openbare orde ondermijnen’. Eerder werd al de toezegging gedaan dat er rond wooncomplex De Evenaar in Oosterflank cameratoezicht zou komen. Na een zomer vol controverse werd uiteindelijk toch besloten 35 mensen met psychische problemen in het complex te huisvesten.

Nadat een man met ‘vieze praatjes’ meisjes in Oosterflank lastig viel, werden de zorgen van bewoners dit jaar alleen nog maar groter. Nadat de rust enigszins leek weergekeerd wordt Oost, vooral Zevenkamp en Oosterflank, nu dus weer opgeschrikt door een reeks aan overvallen. 

‘Een visie op Oost’?

Voor sommige bewoners kunnen de toegezegde camera’s dan ook niet snel genoeg komen. Tegenover het AD zegt Leefbaar-voorman Joost Eerdmans dat we wel een ‘zekerheid is weggevallen’ met het afbouwen van Programma Oost. “Wij missen een visie van het college op Oost”. Onder zijn leiding stak het vorige stadsbestuur juist vele miljoenen in Rotterdam Alexander, “dat geld zit nu in de klimaatpot”. Ook Eerdmans dringt aan op meer toezicht.

Bewoner Arno Peekel, die betrokken was bij de opvangplannen voor De Evenaar spreekt tegenover de krant ook zijn zorgen uit. “Er is extra cameratoezicht toegezegd, maar dat is er nog niet”. In Zevenkamp wijzen bewoners er intussen op dat er op het Ambachtsplein daar ooit wel een mobiele camera stond, maar dat die na de verbeteringen in het gebied weer weggehaald is.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook